Земельне питання в роки правління Центральної ради (1917–1918) - Бадєєва, Л. І. (ХНУРЕ, 2020)
Державотворчі процеси періоду 1917–1921 рр. є однією з найбільш досліджуваних і найбільш актуальних тем історії України. У період української державності 1917–1921 рр. земельне питання належало до найпекучіших проблем, що вимагали розв’язання, адже більшість населення становили селяни. Воно було зафіксовано як в низці політичних прокламацій, так і в законодавчих актах. Разом з тим важливість теми визначається і складністю історичних процесів 1917–1921 рр., переплетінням соціальної та національної революцій.
Keywords: історія України; Українська революція; земельне питання; Центральна рада