Дослідження та розробка методів моніторингу процесу виконання робіт при реалізації IT-проєктів - Малицька, Н. А. (My University, 2023)
Мета роботи – дослідження та аналіз методів моніторингу процесу виконання робіт при реалізації IT-проєктів, а також розробка власного підходу до моніторингу виконання завдань IT-проєкту. Дослідження, що проведені в роботі, базуються на використанні методів системного аналізу задач управління проєктами, методів моніторингу та контролю процесів IT-проєкту, методів математичної статистики для аналізу отриманих результатів, методів комп’ютерного моделювання для оцінки ефективності запропонованого підходу. На основі результатів виконаних досліджень був розроблений власний підхід до моніторингу виконання завдань IT-проєкту, у вигляді Slack чат-бота з Jira інтеграцією. Запропонований підхід є зручним інструментом для менеджерів, який прискорює та покращує ефективність проведення моніторингу процесу виконання проєкту, зменшує витрати часу на щоденні зустрічі, додає додаткову аналітичну базу для проведення спринт планувань та ретроспектив.
Keywords: спринт; статус завдань; управління проєктом; прогрес проєкту; чат-бот