Дослідження процесу управління кольором на підприємстві «Foc Tuba» - Харченко, О. М. (My University, 2024)
Мета роботи – проведення дослідження стабільності кольоропробного друку, а також розв'язання задачі вироблення практичних рекомендацій щодо вдосконалення цього процесу. Об'єктом дослідження є процес оцінювання кольоропробного друку з використанням варіативності комбінацій матеріалу та кольоропробної машини, а також доцільність й ефективність такої роботи. Предмет дослідження – питання та проблеми стабільності друкарського процесу під час відтворення пробних кольорових зображень цифровим або аналоговим способом друку. Дослідження було проведено в умовах діючого поліграфічного підприємства «Foc Tuba», яке спеціалізується на виготовленні етикеткової продукції. Були виявлені проблемні місця щодо виконання кольоропроби на цьому підприємстві. Результати дослідження дали змогу впровадити роботу з цифровими технологіями, що привело до скорочення часу на виконання операцій, а отже й на зниження витрат на замовлення.
Keywords: цифрова кольоропроба; відповідність кольору; кольорові координати; тестовий відбиток; друк етикеток