Двобічні послідовні наближення у чисельному аналізі нелінійної крайової задачі, яка моделює електростатичну мікроелектромеханічну систему - Кончаковська, О. С. (ХНУРЕ, 2018)
Розглянуто нелінійну крайову задачу, яка є математичною моделлю електростатичної мікроелектромеханічної системи. Для чисельного аналізу задачі використано метод двосторонніх послідовних наближень. Отримано наближений розв’язок задачі та чисельно досліджено залежність норми розв’язку від параметрів. Обчислювальний експеримент проводився для двох типів функцій, що характеризує співвідношення діелектричних властивостей у системі.
Keywords: нелінійна крайова задача; електростатична мікроелектромеханічна система; нелінійне операторне рівняння; функція Гріна; двобічний ітераційний процес