Комплексна тема: Домашня сонячна електростанція. Підтема 2. Скорочення непродуктивних енерговитрат - Власов, Ю. А. (My University, 2024)
Розглянуто особливості роботи сонячної панелі малої потужності (до 25 Вт) в умовах, коли вона є не допоміжним, не резервним, а основним джерелом електропостачання домогосподарства, що може мати місце при тривалих вимк неннях електромережі. Показано, що однією з задач у цьому випадку є змен шення втрат енергії на роботу схеми керування (контролера) сонячної панелі. Запропоновано функціональну та електричну принципову схему пристрою, який дозволяє суттєво зменшити ці втрати.
Keywords: сонячна панель; втрати енергії на колі управління; домашня сонячна електростанція