Літературний внесок І. Котляревського в національне відродження - Опейда, С. О. (ХНУРЕ, 2021)
Актуальність цієї роботи полягає в тому, що майже завжди роль літератури, культури й мови недооцінюють, коли говорять про національне відродження та державотворення. Мета дослідження – довести, що на рівні з радикальними діями та військовим супротивом політичних діячів внесок письменників та істориків має не меншу вагу, адже він створює підґрунтя, доводить необхідність у соціальних та політичних змінах
Keywords: українська державність; українознавство