Дослідження методів автоматизації формування текстових корпусів - Горєлов, Д. О. (My University, 2025)
Обʼєктом дослідження є процеси формування, обробки та систематизації україномовних текстових даних для створення лінгвістичних корпусів. Метою роботи є підвищення якості україномовних текстових корпусів та систем для автоматичного їх формування шляхом розробки вдосконаленої системи автоматичного формування текстових корпусів з покращеними методами нормалізації та токенізації текстів. Методи дослідження охоплюють порівняльний аналіз наявних текстових корпусів, критичне вивчення методів нормалізації та токенізації, емпіричне дослідження проблем послідовності в текстових даних. У результаті кваліфікаційної роботи було розроблено програмний інтерфейс для автоматизованого формування текстових корпусів з покращеними методами нормалізації та токенізації текстів українських новин.
Keywords: створення лінгвістичних корпусів; автоматизаця формування текстових корпусів; лінгвістика; токенізація текстів