Проблема реєстрації і розірвання шлюбу на підконтрольних АТО територіях - Овчатова-Редько, А. О. (Право, 2016)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти процедури реєстрації шлюбу/розлучення на території АТО. Установлено, що внутрішньо переміщені особи не обділені в правах та обов’язках у частині сімейного права України. Розкрито питання відмови органів реєстрації актів цивільного стану в реєстрації шлюбу на території АТО. Приділено увагу судовому та позасудовому розірванню шлюбу. // The article deals with the theoretical and practical aspects of the marriage / divorce registration procedure on the ATO territory. It has been established that internally displaced persons are not distinguished in the rights and responsibilities in the part of the family law of Ukraine. The issue of refusal of registration bodies of civil status in registration of marriage in the ATO territory is revealed. The attention of the trial and extrajudicial annoying of marriage is paid.
Keywords: сімейне право України; антитерористична операція (АТО); реєстрація шлюбу; розірвання шлюбу; внутрішньо переміщена особа; family law of Ukraine; anti-terrorist operation (ATO); marriage registration; marriage; internally displaced persons