Автоматизована підсистема розрахунку компенсацій і пільг для працівників промислових підприємств - Жукова, Л. Є. (ХНУРЕ, 2024)
У статті запропоновано автоматизовану підсистему для розрахунку заробітної плати працівників промислових підприємств з урахуванням надурочних годин та пільг за шкідливі умови праці. Описано технологічне рішення, яке включає використання Python для автоматизації розрахункових процесів, інтеграцію з бібліотекою OpenPyXL для роботи з Excel-файлами та створення зручного інтерфейсу користувача за допомогою Tkinter. Підсистема дозволяє значно знизити ймовірність помилок, прискорити обробку даних і полегшити роботу персоналу підприємства. У статті також розглянуто переваги автоматизації в управлінні фінансовими та кадровими даними, зокрема в аспектах підвищення продуктивності, точності обчислень та гнучкості системи. Оцінюється потенціал подальшого вдосконалення та можливість інтеграції з іншими інструментами і сервісами. Розроблене рішення є універсальним і може бути адаптоване для підприємств різного масштабу, що потребують автоматизації розрахунку компенсацій і пільг для своїх працівників.
Keywords: надурочні години; Python; Tkinter; OpenPyXL; розрахунок заробітної плати