Дослідження технологій штучного інтелекту в креативних індустріях - Місяк, С. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – штучний інтелект як інструментальний засіб у креативних індустріях. Застосування ШІ у живописі, дизайні інтерфейсів, музиці, кінематографії, промисловому дизайні та архітектурі. Предмет дослідження – методи та техніки ШІ, що використовуються для збільшення інноваційності та креативності. Це включає детальний аналіз генеративних змагальних мереж, згорткових нейронних мереж, систем обробки природної мови та інших релевантних технологій. Мета роботи – аналізувати та оцінити вплив технологій штучного інтелекту на креативність і продуктивність у креативних індустріях, виявити основні переваги та виклики, пов'язані з їхнім впровадженням, та розробити рекомендації для оптимізації їх застосування. Методи дослідження – огляд наукової літератури, кейс-стаді аналіз проектів, синтез отриманих даних, порівняльний аналіз, використання статистичних інструментів для обробки даних. Ці методи дозволили проаналізувати тенденції і визначити ефективність різних підходів. У цій кваліфікаційній роботі було проведено дослідження технологій штучного інтелекту у креативних індустріях. Використовуючи аналітичний огляд літератури та кейс-стаді аналізи, було виявлено ключові переваги та виклики застосування ШІ, що дозволило сформулювати рекомендації для оптимізації його використання.
Keywords: інтерфейс користувача; комп'ютерний зір; креативна індустрія; обробка природної мови; промисловий дизайн