Дослідження рівнів потужності паразитного електромагнітного поля - Волков, О. К. (My University, 2019)
Тема атестаційної роботи пов'язана із проблемою ідентифікації в широкій смузі частот рівнів потужності паразитного (несанкціонованого) електромагнітного випромінювання. Об'єкт дослідження – вимірювач потужності трисантиметрового діапазону довжин хвиль і установка для експериментального дослідження характеристик його окремих елементів. Мета роботи – дослідження й розробка широкосмугового теплового вимірювача потужності. Методи дослідження – чисельний розрахунок результатів теплового впливу електромагнітного поля, а також експериментальне відпрацьовування окремих елементів лабораторного макета. Розроблено вимірювач потужності із приймальною рупорною антеною й наступним перетворенням електромагнітної енергії в теплову з реєстрацією потужності по силі постійного струму. Отримано формули для розрахунку геометричних розмірів чутливих елементів. Крім цього, розроблена установка для виміру характеристик ватметра на хвилеводі трисантиметрового діапазону довжин хвиль. Установка створена на базі апаратури, що випускається серійно (генератор СВЧ, вимірювальні підсилювачі, перетворювачі потужності, хвилеводні вимірювальні лінії та ін.).
Keywords: несанкціоноване випромінювання; чутливий елемент; перетворювач; відбиття; хвилевід; похибка