Оцінка глибини дефекту зварного з’єднання за 2D зображенням поверхні матеріалу - Русин, Б. П.; Ануфрієва, Н. П.; Іванюк, В. Г.; Капшій, О. В.; Корній, В. В.; Юркевич, Р. М. (ХНУРЭ, 2011)
Розглядається задача тривимірної реконструкції поверхні за двомірним зображенням дефекту зварного з’єднання. Пропонується алгоритм реконструкції внутрішньої поверхні дефекту зварного з’єднання. Результати роботи алгоритму, програмно реалізованого в системі обробки інформації зображень, демонструються на прикладі тривимірної реконструкції поверхні дефекту макроструктури зварного з’єднання.
Keywords: тривимірна реконструкція поверхні; дефекти зварних з’єднань; дифузне відбиття; дзеркальне відбиття