Проблеми систематизації національного екологічного законодавства в контексті євроінтеграції - Блавацька, Д. А. (Право, 2016)
Стаття присвячена аналізу існуючих у Європі систем реформування екологічного законодавства, а саме Французької й Італійської Республік, на підставі якого автор робить спробу сформулювати й обґрунтувати теоретичні положення, розробити дієві й оптимальні для України шляхи систематизації екологічного законодавства в контексті міжнародно-правових зобов’язань з урахуванням сучасного українського досвіду нормотворення й державотворення. Сформульовані першочергові заходи на сучасному етапі євроінтеграційного процесу щодо внесення змін до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», зокрема його доповнення розділом «Стратегічна екологічна оцінка» і статтею «Понятійно-категоріальний апарат». // The article is devoted to the analysis of existing environmental legislation in Europe, namely the French and Italian republics, on the basis of which the author attempts to formulate and substantiate the theoretical provisions, to develop effective and optimal ways to systematize environmental legislation in the context of international legal obligations in the context of international legal obligations. Modern Ukrainian experience in reasons and state formation. The primary measures are formulated at the present stage of the European integration process to amend the Law of Ukraine "On Environmental Protection", in particular, its addition to the section "Strategic Environmental Assessment" and Article "Concept-categorical apparatus".
Keywords: реформування екологічного законодавства; міжнародно-правові зобов’язання; систематизація екологічного законодавства; євроінтеграція; reforming environmental legislation; international legal obligations; systematization of environmental legislation; European integration