Аналітичний опис ситуаційно-евристичного методу побудови моделі автоматизованої системи планування вантаження-вивантаження - Мартинов, І. Е.; Меркулов, В. С.; Бізюк, І. Г.; Петрова, Р. В. (ДУІТ, 2018)
У статті розглядається можливість застосування ситуаційно евристичного методу для побудови моделі процесу оперативного планування вантажно вивантажних робіт на залізничному транспорті. Метод реалізований комплексом кроків, які використовують накопичені знання з урахуванням оперативної обстановки в регіоні залізниці. Побудований із застосуванням цього методу програмний комплекс експлуатується у відділі планування перевезень й організації вантажної роботи служби перевезень регіональної філії «Південна залізниця».
Keywords: оперативне планування; ситуаційно-евристичний метод; нормативні показники; вантаження-вивантаження; регулювальне завдання