Наукові основи технології створення сенсорних елементів із синтетичними рецепторами - Музика, К. М. (My University, 2016)
Роботу присвячено розв'язанню науково-прикладної проблеми складності одночастного забезпечення високої специфічності і чутливості елементів розпізнавання хімічних сенсорів та їх стабільності і низкої собівартості виготовлення . За рахунок проведення теоретичних досліджень ліганд-рецепторної взаємодії "шаблон-мономер"; розроблення технології молекулярного імпринтингу на поверхні скляних мікросфер з іммобілізованим шаблоном; застосування статистичних методів планування експерименту в ході оптимізації параметрів синтезу МІПів було створено синтетичниі рецептори, які є монодисперсними МІП-наночастинками з великою кількістю гомогенних і доступних для молекул-мішеней ділянокмолекулярного розпізнавання.
Keywords: технологія молекулярного імпринтингу; ліганд-рецептурное взаємодія; теорія функціоналугустини; наночастинки; полімеризація; хімічні сенсори; поверхневийплазмоний резонанс; гетерогенний твердофазний імуноаналіз; меламін; molecular imprinting tecnology; liigand-receptor interaction; density functional theori; nanoparticles; polymerisation; chemical stnsors; melamine