Модель інноваційного розвитку компетентної організації. - Полозова Т. В.; Ткаченко А. Г. (Видавничий дiм «Гельветика», 2024)
В умовах стрімких змін і технологічного прогресу інноваційний розвиток стає необхідною умовою для ефективного функціонування будь-якої організації, що підтверджує актуальність даної проблематики. Запропоновано концептуальну модель інноваційного розвитку компетентної організації, основними елементами якої є мета, організація, зацікавлені сторони, інноваційна спроможність та інвестиційні можливості організації, складові інноваційного розвитку. Відповідно до запропонованої моделі основними складовими інноваційного розвитку компетентної організації є: інноваційно-інвестиційна; управлінська; поведінкова; компетентнісна. Особливістю запропонованої концептуальної моделі є те, що вона орієнтована на забезпечення інноваційного розвитку саме компетентної організації, поєднуючи системний і компетентнісний підходи. Практичне використання запропонованої моделі інноваційного розвитку дозволить компетентній організації швидко адаптуватися до змін у зовнішньому середовищі, гнучко реагувати на вимоги споживачів, сприяти сталому розвитку, ефективному використанню людського капіталу та підвищенню рівня конкурентоспроможності, що є необхідною умовою успіху сучасних організацій.
Keywords: компетентна організація; інноваційний розвиток; розвиток організації; компетентнісний підхід; управління організацією