Дослідження пошукового металодетектора - Сапоцький, Ю. А. (My University, 2024)
Метою магістерської роботи є проведення дослідження металодетектора, призначеного для пошуку закладних пристроїв та інших небезпечних об’єктів у діелектричних та слабопровідних середовищах. Був проведений аналіз взаємодії котушки зі струмом з провідниками та феромагнетиками. Галузь використання – системи технічного захисту інформації. Об’єктом магістерської роботи є дослідження металодетекторів, принципи їх дії, структурні схеми різних типів. Мета магістерської роботи: засвоєння теоретичних знань в галузі спеціальних досліджень для технічного захисту інформації, набуття умінь проводити аналіз сучасних засобів пошуку. Задача магістерської роботи: проаналізувати принципи дії різних металодетекторів і дослідити конкретний тип – пошукового металодетектора для виявлення закладних пристроїв та інших небезпечних об’єктів. Метою даної атестаційної роботи є проведення аналізу роботи МД різних видів, їх параметрів та дослідження пошукового металодетектора типу GARRETT. У роботі описана методика пошуку закладних пристроїв у приміщенні для технічного захисту інформації і правила огляду підконтрольних осіб для виявлення заборонених предметів.
Keywords: металодетектор; технічний захист інформації; пошукові котушки; побічні електромагнітні випромінювання