Стереозйомка та погодження зображень, що базується на PHONG-моделі відбиття світла - Русин, Б. П.; Іванюк, В. Г.; Лисак, Ю. В.; Ануфрієва, Н. П. (ХНУРЭ, 2011)
Пропонується метод відеозймки стереозображення в рамках дії Phong-моделі відбиття світла. Отримане стереозображення орієнтоване на використання в алгоритмі погодження тривимірної реконструкції з середньоквадратичною мірою подібності.
Keywords: стереозображення; реконструкція 3D; ілюмінаційна модель зображення; дзеркальна компонента