Вплив української мови на суспільство - Руцька, С. П.; Бадєєва, Л. І. (ХНУРЕ, 2020)
У статті аналізується вплив української мови на формування суспільства, чинники, які впливали та впливають на його розвиток, аналізується зв’язок мови з національною самосвідомістю українців, досліджується мовна ситуація в Україні стосовно російської мови.
Keywords: українська мова; національна свідомість; асиміляція; мовна політика