Система регіонального прогнозування погоди на базі технології штучного інтелекту - Довгаль, В. Р. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження можливостей використання штучного інтелекту для прогнозування погоди з високою точністю та ефективністю. У процесі роботи розглянуто архітектури нейронних мереж, методи навчання та оптимізації моделей для забезпечення точних прогнозів. Під час дослідження була встановлена найкраща для задач прогнозування погоди архітектура нейронної мережі. Проаналізовані методи навчання моделі та вибраний найкращий метод. Також проведено аналіз методів активації, технік нормалізації та регуляризації. Процес створення моделі включав отримання через API даних. Досліджено ефективність використання вищезазначених даних для навчання та валідації моделі, а також побудовано графіки для аналізу результатів.
Keywords: прогнозування погоди; метеорологія