Методика оценки информативности параметров излучения бортовых РЛС летательных аппаратов методом имитационного статистического моделирования - Николаев, И. М.; Калюжный, Н. М.; Хряпкин, А. В.; Колесник, В. И. (Озброєння і військова техніка, 2019)
У статті наведена методика оцінки інформативності параметрів випромінювання бортових радіолокаційних станцій (БРЛС) при використанні їх у якості сигнальних ознак для розпізнавання літальних апаратів (ЛА) засобами радіоелектронного спостереження. Методика заснована на методі імітаційного статистичного моделювання і оцінити інформативність параметрів випромінювання БРЛС за величиною приросту ймовірності правильного розпізнавання ЛА при послідовному додаванні ознак, що входять в апріорний словник. Наведений апріорний словник сигнальних ознак ЛА, до складу якого входять 12 частотно-часових параметрів, що обумовлені режимами роботи передавальних пристроїв і способами огляду простору антенними системами БРЛС. Наведені результати оцінки інформативності сигнальних ознак, що входять до складу апріорного словника, залежно від помилок їх виміру і виду використовуваного алгоритму розпізнавання.
Keywords: алгоритм розпізнавання; алфавіт класів; апріорний словник сигнальних ознак; інформативність ознак; параметри випромінювання; радіовипромінюючий літальний апарат; бортова радіолокаційна станція; імітаційна статистична модель