Розробка методу тестування працездатності промислової мережі - Пазушко, О. М. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є промислові протоколи обміну даними в промислових мережах. Предметом дослідження є протокол Modbus та засоби тестування працездатності промислової мережі. Метою роботи є розробка методу тестування промислової мережі. Методи дослідження – імітаційне моделювання з використанням методу тестування промислових мереж за допомогою протоколу ModBus. Було проведено аналіз технічного завданні та існуючих методів тестування працездатності промислових мереж. Виконано перевірку працездатності промислової мережі. Проаналізовані функції: читання вихідних регістрів (01), читання дискретних входів (02), читання регістрів (03), запису одного біту (05). Виконано перевірочний розрахунок часу передавання даних на стандартній для більшості мереж швидкості 9600 Б/с. Для функції запису одного біту (05) n = 6, m = 6, та при кількості станцій N = 3 було отримане значення 72 мс.
Keywords: MASTER; SLAVE; емуляція; обмін даними; промислова мережа; протокол modbus