Дослідження дифузійних моделей для генерації зображень у порівнянні з генеративними змагальними мережами - Овсієнко, В. С. (My University, 2023)
Мета роботи – є вивчення та застосування дифузійних моделей для генерації зображень, а також порівняння їх ефективності з генеративними змагальними мережами. Методами дослідження є аналіз технічної літератури з області генерації зображень, порівняльний аналіз досліджень. У цій роботі розглядається процес генерації зображень за допомогою дифузійних моделей, що є альтернативою генеративним змагальним мережам. Застосування дифузійних моделей дає можливість генерувати якісні зображення з меншою кількістю параметрів моделі та більш стабільним навчанням
Keywords: генеративні змагальні мережі; генерація зображень; дифузійна модель; комп’ютерний зір; синтетичне зображення