Коаксіальний магнетрон - Копоть, М. А.; Грицунов, О. В. (My University, 2004)
Коаксіальний магнетрон, що містить два коаксіально розміщені циліндричні катоди, співвісно ним між їх емітуючими поверхнями розміщено багаторезонаторну кільцеву анодну сповільнюючу систему, що має як внутрішні, так і зовнішні ламелі, причому в резонаторах обох систем є щілина зв'язку, який відрізняється тим, що між внутрішньою і зовнішньою системами розташовують циліндричний резонатор із поршнем перестроювання.
Keywords: магнетрон; сповільнююча система; циліндричний резонатор