Розробка методики оцінювання якості тканин - Сергєєва, О. С. (My University, 2020)
Мета роботи – вдосконалення системи управління якістю виробництва костюмів шляхом розробки методів і засобів оцінки якості тканин. Методи досліджень – аналіз стандартів на тканини, диференційний метод оцінки якості, фізико-хімічні методи вимірювань контрольованих параметрів, методи випробувань. У ході виконання роботи дано огляд сучасного стану текстильного виробництва, ринку штучних тканин, вивчений асортимент тканин штучних, розглянуті показники якості тканин штучних, проведено аналіз причинно-наслідкових зв'язків показників якості тканин, а також проведено ряд випробувань фізико-механічних властивостей досліджуваних тканин. Для оцінки якості досліджуваних зразків були визначені наступні характеристики: несмінаємість, повітропроникність, стійкість забарвлення до сухого тертя, усадка після прання, піллінгуємість.
Keywords: тканина штучна; несмінаємість; повітропроникність; стійкість забарвлення до сухого тертя; усадка після прання; піллінгуємість