Вивчення методів класифікації зображень з використанням хешування структурного опису - Гема, О. Г. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є методи розпізнавання зображень з використанням ознак у формі множини дескрипторів ключових точок. Предметом дослідження є впровадження хешування у методи розпізнавання. Метою дослідження є підвищення ефективності різних методів класифікації зображень з використанням хешування структурного опису Використано методи Random Projection LSH, LSH на основі кількості одиниць у хеш-коді, метод центрів та лінійний пошук для класифікації зображень. Наукова новизна полягає в тому, що здобула подальший розвиток адаптація методів локально-чутливого хешування для задачі класифікації зображень за структурними описом у формі множини дескрипторів. Взаємозв’язок з іншими роботами полягає у продовженні напрямку досліджень, присвячених оптимізації методів пошуку подібних об’єктів у багатомірних просторах. Рекомендації щодо використання результатів роботи полягають у можливості застосування розроблених методів у системах комп’ютерного зору. У результаті дослідження реалізовано метод класифікації зображень з використанням хешування структурного опису, що продемонстрував високу швидкодію та точність класифікації.
Keywords: випадкове проєктування; детектор akaze; локально чутливе хешування; структурний опис; точність класифікації зображень