Конституційні гарантії права на підприємницьку діяльність - Глібко, С. В.; Гречко, О. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У статті розглядається категорія свободи підприємницької діяльності. Досліджуються нормативно-правові та організаційно-правові гарантії підприємницької діяльності, закріплені у Конституції України. Окрема увага приділена конституційним обмеженням у сфері підприємницької діяльності. // The article deals with the category of freedom of entrepreneurial activity. The regulatory and organizational and legal guarantees of entrepreneurial activity are investigated, enshrined in the Constitution of Ukraine. Particular attention is paid to constitutional restrictions in the field of entrepreneurial activity.
Keywords: підприємницька діяльність; свобода підприємницької діяльності; конституційні гарантії прав; обмеження прав; entrepreneurial activity; freedom of entrepreneurial activity; constitutional guarantees of rights; limitation of rights