Оптимізація процесу навчання штучних нейронних мереж - Безсонов, О. О.; Руденко, О. Г.; Олійник, К.; Романюк, О. (Друкарня Мадрид, 2020)
В роботі розглядається питання оптимізації навчання штучних нейронних мереж шляхом вибору оптимальних параметрів, що використаються в функціоналах (параметр масштабу), та параметрів в алгоритмах оцінювання Качмажа та Нагумо-Ноди (параметри релаксації та регуляризації).
Keywords: штучна нейронна мережа; алгоритм навчання; регуляризація; робастність