Інформаційна технологія аналізу потоків медичних даних за умов невизначеності - Перова, І. Г.; Бражнікова, Є. М. (ХНУРЕ, 2019)
У роботі запропоновано інформаційну технологію аналізу потоків медичних даних за умов невизначеності. Невизначеність у даному випадку виражається у тому, що заздалегідь невідомим є загальна кількість пацієнтів, в ході розв’язання деяких задач початкова кількість ознак і діагнозів може змінюватися в процесі діагностування, а також дані можуть бути нерозміченими або розміченими так, що кількість пацієнтів із відомим діагнозом буде достатньою для навчання (репрезентативна вибірка) або недостатньою (нерепрезентативна вибірка). У результаті роботи проводиться нечітке діагностування кожного з пацієнтів у послідовному режимі.
Keywords: інформаційна технологія; нео-фаззі нейрон; діагностуюча нейро-фаззі система; контрольоване навчання; самонавчання; активне навчання