Розроблення програмного забезпечення моделі кінематичного 3-х ланкового маніпулятора - Лазаренко, М. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес керування маніпулятором робота. Предмет розробки – кінематична модель та програмне забезпечення маніпулятора робота. Метою даної роботи є розробка програмного забезпечення для управління роботом, здатним виконувати конкретні дії на основі заданих сигналів з пульту. Для досягнення поставлених цілей і завдань в роботі використовувалися CAD, компілятор VS, методи побудови інтерфейсу користувача. Робота має навчальний характер. 3D модель та анімація до ней була створена у програмі Fusion 360. Програмне забезпечення реалізоване у системі програмування Microsoft Visual Studio 2022. Результати роботи відповідають Цілям сталого розвитку, зокрема Цілі 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура» (підцілі 9.1 та 9.4).
Keywords: робот-маніпулятор; OpenGL