Застосування методу Бройдена при комп’ютерному моделюванні нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу - Соловйов, О. М. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – нестаціонарний неізотермічний режим течії газу (ННРТГ) по ділянці трубопроводу (ДТ). Метою атестаційної роботи є проведення системного аналізу проблеми моделювання та аналізу ННРТГ; вибір математичної моделі (ММ) ННРТГ; вибір методу та розробка алгоритму розв’язання системи рівнянь ММ методом скінченних різниць (МСР) з використанням методу Бройдена та методу Ньютона; створення програмного продукту (ПП); аналіз результатів дослідження. Метод дослідження – методи чисельного інтегрування систем рівнянь у частинних похідних гіперболічного типу (ЧП ГТ) та методи розв’язання систем нелінійних алгебраїчних рівнянь (СНАР).
Keywords: нестаціонарний неізотермічний режим течії газу; система диференціальних рівнянь; метод скінчених різниць; метод Бройдена; метод Ньютона