Дослідження ефективності засобів бінарного оброблення даних у структурних методах класифікації об‘єктів - Солодченко, К. Г. (My University, 2019)
Метою атестаційної магістерської роботи є дослідження та модернізація методу класифікації зображень на підставі множини ключових точок. За описом зображення у вигляді множини дескрипторів BRISK як бінарних векторів обчислюється вектор центрального дескриптора, аналізуються варіанти його побудови. Проведено аналіз працездатності запропонованих алгоритмів, дослідження на варіативних вибірках та різних первинних обробках вхідних та еталонних зображень. Об‘єктом дослідження є методи класифікації значення центрального дескриптора із врахуванням вагових коефіцієнтів та проведення логічного аналізу важливості окремих бітів. Розроблено програмне забезпечення для класифікації зображень варіантами алгоритмів, підтверджено їх працездатність та результативність.
Keywords: класифікація зображень; ключові точки; центральний дескриптор; дескриптор brisk; вагові коефіцієнти; релевантність описів; база еталонів