Система визначення порушень нюху - Гончаров, М. В. (ХНУРЕ, 2019)
Проведено аналіз існуючих методів та засобів діагностики носового дихання щодо тестування респіраторно- ольфакторних патологій. Розроблено метод об'єктивної діагностики дихально-нюхових порушень, який дозволив би за рахунок визначення енергетичних характеристик носового дихання на доказовому рівні визначати пороги ольфакторної чутливості; Удосконалено метод визначення порогу ольфакторної чутливості дихально-нюхових порушень за рахунок аналізу форми циклограм дихання. Розроблено структурну схему системі визначення порушень нюху та відповідні основні медико-технічні вимоги і практичні рекомендації. Система може бути застосована у спеціалізованих оториноларингологічних центрах.
Keywords: риноманометрія; диагностика; ольфактометрія; порушення респіраторно-нюхальні