Правове регулювання санітарної справи на теренах Європи у ХІХ ст. - Гоцуляк, С. Л. (Право, 2020)
Стаття присвячена виявленню основних особливостей санітарного законодавства у країнах Європи у ХІХ ст. Дослідження розширило сучасне уявлення стосовно вирішення такого нагального питання, як охорона здоров’я у зарубіжних країнах. Співпраця на міжнародній арені з питань боротьби проти епідемій зробила вагомий внесок у розвиток ефективного та прогресивного санітарного законодавства. // The article is devoted to the identification of the main features of sanitary legislation in Europe in the nineteenth century. The study has expanded a modern idea of solving such an urgent issue as health care in foreign countries. Cooperation at the International Arena on Epidemics has made a significant contribution to the development of effective and progressive sanitary legislation.
Keywords: санітарія; охорона здоров’я; епідемії; санітарні конференції; sanitation; health care; epidemics; sanitary conferences