Розроблення інтелектуальної системи керування потоком автотранспорту в динамічних умовах - Маслов, О. А. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – автоматизація процесу керування потоком автотранспорту. Предмет дослідження – інтелектуальна система. Мета роботи – розробка системи, яка допоможе скоротити час очікування при переїзді перехресть та передбачення руху транспортних потоків з урахуванням маршрутизації та перспективного навантаження. Для досягнення мети було розглянуто структури та концепції інтелектуальної транспортної мережі, а також проаналізовано лінійні та нелінійні алгоритми для аналізу та прогнозування руху транспорту. Отримані результати використовувались для реалізації управління транспортними потоками за допомогою основних агентів, таких як світлофори, інформаційні канали та системи інформування. Модель була проілюстрована, а отримані результати були проаналізовані для досягнення встановленої мети.
Keywords: керування потоком автотранспорту; нейронна мережа; рух транспортних потоків; світлофор; поток автотранспорту