Удосконалення методу виявлення вибухонебезпечних об'єктів - Савін, В. А. (My University, 2023)
Мета роботи – вдосконалення методу виявлення вибухонебезпечних предметів для розширення номенклатури знайдених пристроїв, включаючи пластикові міни. Об'єкт дослідження – робототехнічні комплекси, які використовуються для виявлення вибухонебезпечних предметів. Предмет дослідження – виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів з використанням металодетоктра та системи технічного зору. Методи дослідження – математичний аналіз, математичне очікування, середньоквадратичне відхилення, оцінка розкиду похибки. У роботі проведено: – аналіз принципів виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, класифікації роботизованих засобів для пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів; – проектування автоматизованої системи виявлення вибухонебезпечних предметів з використанням датчиків різної фізичної дії; – розробку алгоритму пошуку вибухонебезпечних предметів з одночасним використанням металодетектора та системи технічного зору; – написання програми для контролеру системи управління рухом мобільного пристрою; – дослідження для підтвердження правильності теоретичних рішень.
Keywords: вибухонебезпечний предмет; виявлення вибухонебезпечних об'єктів; робот; СТЗ