Спосіб визначення кінця вагітності у пацієнтів з ранніми передчасними пологами - Жуков, В. І.; Висоцька, О. В.; Порван, А. П.; Коровай, С. В.; Макайда, С. В.; Стеценко, П. І. (ХНУРЕ, 2017)
Винахід стосується медицини, а саме акушерства і гінекології, і може бути застосований при визначенні кінця вагітності у пацієнтів з ранніми передчасними пологами, включає в себе проведення імунологічного аналізу периферічної крові з визначенням вмісту CD62L+нейтрофілів, а також проводять додаткове визначення показників білкового, вуглеводного, ліпідного, нуклеїнового та мінерального видів обміну речовин у сироватці крові.
Keywords: гінекологія; акушерство; передчасні пологи