Дослідження вимог до інструментів створення мультимедійного контенту - Герун, М. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є визначення вимог і критеріїв оцінювання сучасних інструментів для створення мультимедійного контенту, що використовується у наукових та освітніх матеріалах. Робота передбачає аналіз предметної області, огляд джерел і наявних рішень, а також формування системи критеріїв для подальшого порівняння та оцінювання інструментів.Об’єктом дослідження є процес створення та обробки мультимедійного контенту в цифровому середовищі. Предметом дослідження є вимоги до інструментів мультимедійного контенту та критерії їх оцінювання, зокрема функціональні можливості, зручність інтерфейсу, сумісність форматів, продуктивність і стабільність роботи. У роботі виділено специфічні критерії, важливі для наукового контенту: інтерактивність, підтримка наукових даних і візуалізацій (у тому числі 3D), а також педагогічну цінність як здатність інструмента забезпечувати наочне й дидактично ефективне пояснення складних понять. Практичне значення роботи полягає у використанні сформованих вимог і критеріїв для вибору програмних засобів або для проєктування власного рішення.
Keywords: обробка мультимедійного контенту; мультимедійне видання