Використання HED-алгоритму методу згорткових нейронних мереж (CNN) для сегментації МРТ зображень головного мозку - Місоченко, С. Ю. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
У роботі був застосований HED-алгоритм методу згорткових нейронних мереж (CNN) для сегментації МРТ зображень головного мозку. Порівнюючи отримані результати на двох тестових МРТ-зображеннях, алгоритм HED краще виділяє зовнішні границі новоутворень головного мозку, особливо у другому випадку, проте алгоритм Canny краще детектує внутрішні границі об’єкта.
Keywords: головний мозок; МРТ; HED-алгоритм; Canny-алгоритм