Дослідження методів тестування програмного забезпечення на основі моделей - Кащенко, Ю. Р. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження проблем у галузі тестування на основі моделей, що перешкоджає поширеною цієї техніки, і створення методу моделювання, який не вимогливим, інтуїтивним способом допомагає дозволяє ефективно працювати зі складністю моделей. Методологією дослідження є наука проєктування, значною частиною якої є систематичний огляд літератури — спосіб навмисного та цілеспрямованого пошуку, відбору, оцінки та узагальнення наукових доказів та рішень для відповіді на конкретне дослідницьке питання таким чином, що є прозорим і відтворюваним. Витяги із літератури слугують складовими блоками створюваного методу моделювання.
Keywords: тестування на основі моделей; формальні методи; опанування складності; мережа Петрі; кластеризація; проєктування моделей; метод моделювання