Розроблення системи автоматизації для визначення маршруту мобільного робота NXT MindStorms у виробничому приміщені - Бакалдін, Ф. Д. (My University, 2025)
Мета роботи – розроблення програмного забезпечення оглядоволокаційної системи мобільного робота NXT MindStorms для визначення подальшого його маршруту. Об'єкт розробки – визначення маршруту мобільного робота NXT MindStorm; Предмет розробки – програмне забез печення оглядово-локаційної системи мобільного робота NXT MindStorms. У кваліфікаційної роботі проведено опис та аналіз складових мобільного робота NXT MindStorms, визначено необхідні сенсори для виконання поставленого завдання згідно з технічним завданням. Проаналізовано графічне середовище програмування NXT-G для створення оглядово-локаційної системи мобільного робота. Створено схему руху мобільного робота з необхідними перешкодами й розрахунками. Розроблено програмне забезпечення оглядово-локаційної системи мобільного робота NXT MindStorms для визначення подальшого його маршруту. Розраховано штучне освітлення в дослідницькій лабораторії, де виконувалась кваліфікаційна робота. Отримані результати роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема до пункту 9.4 «Розвиток високотехнологічного машинобудування».
Keywords: мобільний робот; робот NXT MindStorms; маршрут мобільного робота