Дослідження застосування протоколу m2m в кібер-фізичних системах - Шалько, Є. В. (ХНУРЕ, 2021)
Дана стаття присвячена аналізу сучасної концепції Industry 4.0 в рамках керування процесами на виробничому підприємстві. Проведено аналіз сучасного підходу до автоматизації на базі концепції автоматизації виробництва Industry 4.0 з впровадженням кібер-фізичних виробничих систем. В ході дослідження було проаналізовано роль Industry 4.0 у сучасному підприємстві та архітектури для кібер-фізичних виробничих систем, такі як CPPS 5C та CPPS 8С.
Keywords: Industry 4.0; кібер-фізичні виробничі системи; керування виробничими процесами; CPPS 5C; CPPS 8С; протокол m2m