Поєднання солідарності та субсидування як засадничий принцип загальнообов’язкового державного медичного страхування - Семенова, А. В. (Право, 2014)
У статті зазначається , що солідарність полягає у тому , що громадяни , які працюють, відраховують частину свого доходу на утримання решти осіб під зобов’язання держави, яка гарантує їм, що у разі втрати роботи або іншого оплачуваного заняття працюючі громадяни робитимуть відрахування на їх утримання. Субсидування виходить з того, що саме держава є організатором загальнообов’язкового державного медичного страхування та як гарант стабільності цього виду страхування асигнує кошти для покриття виплат у разі нестачі страхових коштів. // The article states that solidarity is that citizens who work are deducted part of their income to hold the rest of persons under the obligation of a state that guarantees them that in the event of a loss of work or other paid occupation, working citizens will make deductions for their maintenance. The subsidization comes from the fact that the state is the organizer of compulsory state health insurance and as a guarantor of the stability of this type of insurance allocates to cover payments in the absence of insurance funds.
Keywords: загальнообов’язкове державне медичне страхування; солідарність; субсидування; умови і порядок здійснення страхування; compulsory state medical insurance; solidarity; subsidization; conditions and procedure for insurance