Модель веб-застосунків на базі мікросервісної архітектури - Осіпова, Д. Ю. (My University, 2022)
Метою атестаційної роботи є аналіз існуючих видів архітектури веб – додатків з ухиленням мікросервісної архітектури і безпосередньо інструментів для роботи мікросервісів. У процесі роботи будуть описані основи функціонування веб-додатків, розглянеться HTTP-протокол та RESTful API. Будуть розглянуті і порівняні архітектури монолітної, сервіс-орієнтованої та мікросервісної систем. Розглянуться фактори впливу на масштабованість веб-додатків, принципи проектування. У ході виконання атестаційної роботи велике увагу приділялося основним мікросервісним інструментам взаємодії та розвертання. Буде надано загальний аналіз лідуючих сервісних шин, аналіз популярних інструментів контейнеризації та оркестрації контейнерів. Як результат атестаційної роботи буде сформовано порівняльні таблиці з аналітичними висновками, буде проведено експеримент вимірювання пропускної здатності шин повідомлень.
Model of Web Applications Based on Microservice Architecture
Keywords: client; REST API; monolit; HTTP