Метод захисту інформації при використанні технології NFC - Сенченко, А. О. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – забезпечення безпеки даних під час передавання технологією NFC. Предмет дослідження – безпека стандартів та протоколів в технології NFC. Мета роботи – аналіз та дослідження загроз в інформаційній безпеці для засобів які використовують технологію NFC; аналіз стандартів та протоколів які використовуються в технології NFC. Методи дослідження – аналіз технічних характеристик технології NFC; аналіз загроз, які можуть виникати для системи NFC. У ході виконання роботи була розглянута система роботи технології NFC. Було виявлено її технічні характеристики та стандарти розробки NFC. Була створена модель загроз та модель правопорушника. Був запропонований варіант розробки захищеного каналу для передачі даних за інтерфейсом NFC.
Keywords: методи захисту при передачі даних; стандарти та протоколи NFC; технічні характеристики технології