Дослідження та використання методів побудови систем послідовних рекомендацій - Сухомлінова, Ю. І. (My University, 2021)
Мета даної роботи – обґрунтування, вибір та використання методу побудови системи послідовних рекомендацій в заданій предметній області. Предмет дослідження – методи побудови систем послідовних рекомендацій. Методи дослідження – методи машинного та глибинного навчання, дослідження специфіки згорткових нейронних мереж та моделювання процесів надання рекомендацій на основі послідовностей взаємодії користувача з об’єктами інтересу з використанням згорткових нейронних мереж. В результаті проведених досліджень вирішено задачу надання рекомендацій, сформованих на основі попередніх взаємодій користувача з об’єктами інтересу, з використанням глибинного навчання. Отримані результати використовуються у побудові системи послідовних рекомендацій на основі згорткових нейронних мереж.
Keywords: глибинне навчання; згорткова нейронна мережа; послідовні рекомендації; рекомендаційні системи; pyhon