Ймовірнісна нейро-фазі система та її навчання - Лотвінова, В. В. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є кластеризація даних, що надходять на обробку послідовно, в онлайн режимі. Метою дослідження є розробка ймовірнісної нейро-фаззі системи та її навчання для підвищення якості кластеризації даних, що надходять на обробку послідовно в режимі реального часу (онлайн). В ході виконання кваліфікаційної роботи була спроєктована і реалізована нейро-фаззі ймовірнісна система за допомогою мови Python. Запропонована система дозволяє вирішувати завдання кластеризації в онлайн режимі. Система забезпечує кластеризацію у випадку, коли класи даних можуть довільно перетинатися у просторі ознак
Keywords: нейронна мережа; гібридне навчання; ймовірнісна нейро-фазі система; інтелектуальний аналіз даних; кластеризація даних