Ку-Клукс-Клан – «білий» терор ХХІ століття - Шах, М. Л. (Право, 2019)
У статті досліджено розвиток та діяльність Ку-клукс-клану у ХХІ столітті. Відповідно завданнями роботи стали: аналіз структури та ієрархії організації, розгляд особливостей діяльності, визначення форм впливу на сучасне суспільство тощо. Використана методика дослідження полягає у аналізі діяльності Ку-клукс-клану крізь призму розгляду історичних і політичних подій, утвердження нових лідерів, структуру та соціальний склад організації, особливості піднесення та занепаду. // The article examines the development and activities of the Ku Klux Klan in the XXI century. Accordingly, the tasks of the work were: analysis of the structure and hierarchy of the organization, consideration of the peculiarities of activity, determination of forms of influence on modern society, etc. The research method used is to analyze the activities of the Ku Klux Klan through the prism of historical and political events, the establishment of new leaders, the structure and social composition of the organization, the peculiarities of the rise and fall.
Keywords: Ку-Клукс-Клан; Імперські Клани Америки; Невидима імперія; лінчування; Південний центр захисту уразливих груп населення; Ku Klux Klan; Imperial Clans of America; Invisible Empire; lynching; Southern Center for the Protection of Vulnerable Groups