Технология разработки гетерогенных корпоративных информационных систем со слабосвязной архитектурой - Керносов, М. А.; Щербак, С. С. (My University, 2009)
Запропоновано технологію розробки гетерогенних корпоративних інформаційних систем (КІС) з слабозв'язаних архітектурою. Дана технологія призначена для об'єднання існуючих розрізнених незалежних інформаційних систем (ІС) підприємства в єдиний інформаційний простір. Вона регламентує етапи розробки такої системи, а також включає комплекс підходів до реінжинірингу існуючих систем і їх бізнес-функцій. Як стандарт для організації їх взаємодії між собою застосована технологія web-сервісів. Внаслідок цього бізнес-функції компонентів глобальної корпоративної інформаційної системи повинні бути розширені реалізацією відповідних сервісів. За рахунок застосування сучасних технологій баз даних також вирішена задача забезпечення надійності та високої продуктивності бізнес-функцій системи, виконання яких вимагає застосування web-сервісів. The technology of development of heterogeneous corporate information systems (CIC) with a weakly connected architecture is proposed. This technology is designed to unite the existing disparate independent information systems (IS) of the enterprise into a single information space. It regulates the stages of developing such a system, and also includes a set of approaches to the reengineering of existing systems and their business functions. As a standard for the organization of their interaction, the technology of web-services is applied. As a result, the business functions of the components of the global corporate information system must be expanded by the implementation of the corresponding services. Due to the use of modern database technologies, the problem of ensuring reliability and high performance of business functions of the system, the implementation of which requires the use of web-services, has also been solved.
Keywords: web-сервисы; бизнес-функция; слабосвязная архитектура; SOA; ECM; XML; WSDL; UDDI