Діалекти і говори української мови - Васильєв, О. В.; Койдан, А. А. (ХНУРЕ, 2020)
This work is devoted to the dialects of the Ukrainian language. I ttells about the territorial distribution of different dialectsand their feature sand subspecies. It reports on south western, south eastern, eastern and western dialects.You can read all this information about the dialectin our text. Мова – це скарб народу, його душа. Вона стала вирішальним чинником самобутності талановитого, віками гнобленого українського народу, виразником інтелектуального і духовного життя. У нашій державі вже стало гарною традицією щороку писати радіодиктант, а в ефірах суттєво зростає кількість української музики. А останнім часом, як зауважують мовознавці, у моду поступово входять ще й діалекти.
Keywords: культурне розмаїття; українознавство; традиції; культура; українська мова